Als je in de bouw werkt is het soms een lastige balans om er én goed uit te zien én optimaal beschermd te zijn tijdens je werk in de bouw. Zeker als je een vakvrouw bent is het lastig om kleding te vinden waarin je er enigszins vrouwelijk uit ziet, maar waarin je wel goed je werk kan doen. Waar moet je werkkleding eigenlijk aan voldoen? En waar kan je het beste rondkijken als je je werkgarderobe uit wil breiden? We gaan er in dit blog dieper op in.

Kleding voor werk in de bouw

Het is een goede ontwikkeling dat steeds meer dames ervoor kiezen om in de bouw aan de slag te gaan. Toch wordt deze werkomgeving nog voornamelijk gedomineerd door mannen. Of je nu als man of als vrouw werkzaam bent in de bouw, voor beiden geldt dat je werkkleding goed afgestemd moet zijn op het werk dat je doet. In tegenstelling tot werk op kantoor heb je in de bouw veel meer te maken met elementen die potentieel gevaarlijk kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan verbranding, scherpe voorwerpen en bijtende stoffen. Professionele werkkleding beschermt je goed tegen deze zaken, dus investeer in een uitgebreide werkgarderobe.

Werkkleding voor vrouwen

Het is voor iedereen wel duidelijk dat een mannen- en een vrouwenlichaam veel van elkaar verschillen qua lichaamsbouw. Wanneer je op zoek gaat naar vrijetijdskleding zie je in kledingwinkels duidelijk een mannen- en een vrouwenafdeling. Op het gebied van werkkleding is dit verschil vaak minder goed te zien. Doordat de bouwwereld toch nog vooral door mannen wordt gedomineerd is werkkleding meestal meer afgestemd op mannen dan op vrouwen. Je kan er als vrouw natuurlijk voor kiezen om aan de slag te gaan in mannenkleding, maar gelukkig komt er wel steeds meer werkkleding op de markt die specifiek voor vakvrouwen is bedoeld.

Zie er leuk uit in je nieuwe outfit

Ben je een vakvrouw en heb je behoefte aan werkkleding die speciaal voor vrouwen is ontworpen? Kijk dan snel op internet en zoek specifiek op deze kleding. Je zal zien dat er behoorlijk veel keuze is in werkkleding die speciaal voor het vrouwenlichaam is ontworpen. Zo hoef je er op je werk dus niet bij te lopen als een vakman, maar als een echte vakvrouw. Je ziet er super leuk uit in je nieuwe outfit en je bent optimaal beschermd tegen alle elementen die je in de bouw tegen kan komen.