Als ik denk aan een jaren dertig woning, dan denk ik aan glas en lood ramen, oude tegeltjes en een woonkamer gesplitst door een glazen deur. Een woning waar veel mensen direct verliefd op worden. Dat is niet zo gek, een jaren dertig woning heeft veel sfeer en warmte.

 

 

Een droom kwam uit

Al jaren waren wij opzoek naar zo’n geweldige jaren dertig woning. De markt trok aan dus het was lastig om binnen ons budget ons droomhuis te vinden. Toch is het een half jaar geleden gelukt. Onlangs dat het wel echt een klus huis was, stonden wij open om al ons spaargeld in het nieuwe huis te steken. Met geweldig resultaat!
Mijn favoriete verandering is toch wel echt de vloer. Wij hadden gekozen voor een visgraat pvc-vloer. De pvc vloeren zijn gemaakt van zeer dun materiaal en word vastgelijmd aan het beton of onder vloer. Een groot voordeel van de pvc vloer is dat hij uitermate beschikt is voor vloer verwarming. Aangezien bij ons de vloer er toch uit ging besloten wij gelijk te gaan voor comfort. De vloerverwarming werd binnen 2 dagen aangelegd, dat ging behoorlijk snel.

 

 

Leverancier voor de pvc vloer

Tegenwoordig kan je overal de vloeren vinden. Zelfs in de bouwmarkt verkopen ze tegenwoordig pvc vloeren. Echter vind ik de kwaliteit wel heel erg laag. Zo las ik recensies van mensen die na een half jaar al gescheurde delen hadden. Daarnaast moet je dan zelf de vloer leggen en met een visgraad patroon moet je wel echt ervaring hebben. We besloten dan ook niet te bezuinigen op de vloer en een goede leverancier te zoeken. Via internet kwamen we al snel uit bij een bedrijf die van tevoren langs komen om te meten en uitleg te geven over de procedure. Met vloerverwarming moet er wel een x aantal dagen tussen zitten vanwege de droogtijd van het beton.
Onze leverancier kwam netjes op de gemaakte afspraak en legde ons de mogelijkheden voor. Wat wij vooral fijn vonden was dat het geen verkoper was. Hij kwam voor een visgraad pvc vloer en probeerde niet meer of andere producten te verkopen.

 

 

Uitleg onderhoud pvc vloeren

Wel is het zo dat de vloeren enige onderhoud nodig hebben. Ze moeten eens in de zoveel tijd, ligt aan het huishouden, behandeld worden met olie. Met een normale allesreiniger dweilen wordt sterk afgeraden vanwege de lijm. Er bestaan dus speciale vloerreinigers. Deze zijn overigens wel aan de prijs. Echter stond ik in het vorige huis om de dag te dweilen en hier is het na een week nog niet nodig. Het vuil echt amper aan de pvc vloeren namelijk. Stofzuigen is vaak voldoende. Zorg wel voor een stofzuiger met een zachte borstel.

 

Als ik denk aan een jaren dertig woning, dan denk ik aan glas en lood ramen, oude tegeltjes en een woonkamer gesplitst door een glazen deur. Een woning waar veel mensen direct verliefd op worden. Dat is niet zo gek, een jaren dertig woning heeft veel sfeer en warmte.