Door de jaren heen veranderen de grootste irritatiepunten van mensen. Zo is een slechte internetverbinding een groot pijnpunt bij veel Nederlanders die dagelijks op kantoor werken. Het is een stuk gezelliger wanneer het internet gewoon naar behoren werkt. Gelukkig zijn er diverse manieren om ervoor te zorgen dat de internetverbinding gewoon degelijk is. Iets simpels zoals een kabel kan soms al een wereld van verschil maken. Dus wil jij dat het ook altijd leuk is op kantoor? Heb je geen zin meer in gezeur, gezanik en gezeik? Lees dan snel verder en ontdek direct wat je kunt doen!

Je nieuwe beste vriend

Elk netwerk heeft een ruggengraat. Zo is een UTP kabel de ruggengraat van elk computernetwerk. Zonder deze kabel ben je nergens. Een UTP kabel sluit namelijk de computers aan op routers of switches. In eerste instantie lijkt zo’n kabel een beetje onpraktisch en onhandig. Het tegendeel is eerder het geval. Deze kabels worden namelijk geleverd voor bizar grote afstanden. Zo bestaat er een UTP kabel die maar liefst een afstand van 100 meter kan overbruggen. Dat is natuurlijk ontzettend handig voor werkplekken waar al veel kabels gebruikt worden, zoals op kantoor. Daarom vind ik de UTP kabel echt mijn nieuwe beste vriend.

Leuker werken door minimaal verlies

Dat wordt het een stuk gezelliger op kantoor of op werk met zo’n kabel klinkt natuurlijk een beetje vreemd. Ik zal mezelf even verder uitleggen. Zoals ik al eerder zei zorgt een slechte internetverbinding voor een slechte werksfeer. Met iets simpels als een UTP kabel kan je die verbinding aanzienlijk verbeteren. De aders van deze kabel zijn bijvoorbeeld gedraaid. UTP staat namelijk in het Engels voor Unshielded Twisted Pair. Dankzij het gedraai van de UTP kabel is het signaalverlies in dit geval minimaal. Wanneer de kans op signaalverlies minimaal is, zul je merken dat de sfeer direct beter is. Daarom ga je dus leuker werken door minimaal verlies!

Goedkope en goede oplossing

Uiteraard is een UTP kabel niet de enige oplossing voor slecht internet of een flikkerend netwerk. Ik moet wel eerlijk zeggen dat zo’n kabel zowel een goedkope als goede oplossing is. Er zijn namelijk wel alternatieve kabels, maar die bevatten duurder materiaal. Daarom is de UTP kabel nog steeds de standaard voor het verbinden van computernetwerken op kantoor. Voor een optimaal signaal raad ik persoonlijk de UTP kabels aan die een kern hebben van honderd procent koper. Dus als jij ook weer leuk wil zijn op werk, werp dan nog eens een kritische blik op het netwerk. Wie weet kun je het al een stuk leuker maken door een goede UTP kabel te plaatsen!