Sommige mannen houden van fashion en sommige interesseert het werkelijk niets. Toch heeft de mode-industrie voor mannen zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Veel mannen pakken tegenwoordig niet meer simpel het eerste shirtje van de kledingstapel, maar besteden echt tijd en moeite in hun outfit. Vrouwen houden hiervan. Persoonlijk houd ik ook van een goedgeklede man. Het laat zien dat zij hun best doen om er verzorgd en netjes uit te zien. Een goede outfit gaat verder dan een broek en shirt. Zo zijn er meerdere dingen die de outfit kunnen afmaken. Zelf vind ik een goed paar schoenen en een mooi horloge erg mooi staan.

Schoenen

De voornaamste reden voor mannen om nieuwe schoenen te kopen is omdat het oude paar aan vervanging toe is. Vaak gaan ze dan voor het gebruikelijke model en of merk. Veel moeite of denkwerk komt hier niet te pas. Dit is erg zonde. Een goede outfit betekent niks als de schoenen er niet uitzien of niet bij passen. Mensen kunnen hier heel snel op afknappen. Schoenen maken de outfit namelijk helemaal af. Het zegt ook veel over jou als persoon. Afgetrapte sneakers horen niet onder een goed pak en andersom passen extreem nette schoenen niet bij een casual outfitje. Ook vind ik persoonlijk de kleur en het materiaal erg belangrijk. Een goed paar schoenen kan mensen laten denken dat je echt moeite hebt gedaan voor jouw outfit. Daarbij is het belangrijk dat de schoenen passen bij jouw persoonlijkheid en de gelegenheid. Draag je vaak nette outfits, zoals een pak, pantalon of overhemd, kies dan voor nette, leren schoenen. Dit geeft een zakelijke uitstraling. Bij een casual outfit, zoals een polo met spijkerbroek, staan sneakers leuk. Mason Garments heeft de perfecte combinatie van chique én stoer. Ook bootschoenen passen leuk onder een zomerse, casual outfit.

Horloge

Een mooi horloge om de pols van een man kan enorm mooi staan. Het geeft net even de finishing touch. Ook dit laat zien dat een man over zijn outfit heeft nagedacht. Het is wel belangrijk dat de man weet welke horloge hij draagt bij welke gelegenheid. Zo draag je bij chique en formele gelegenheden een niet te opvallend horloge. Een formeel horloge is niet te groot en is gemaakt van simpele metalen. Onder een colbert of overhemd draag je een horloge die hierop is afgestemd. Bij een overhemd met manchetknopen zorg je ervoor dat je horloge grotendeels onder de manchet valt. Het is belangrijk dat het horloge pas helemaal zichtbaar wordt bij het uitstrekken bij de armen. Een casual horloge draag je hoe jij het fijn vindt. Opvallend, leer, metaal, degelijk, stoer, het kan allemaal! Kijk gewoon even wat bij jou past.