We doen altijd allemaal of alles in orde is. De waarheid is meer dan eens echter het tegenovergestelde. Soms heb je gewoon van die momenten dat je niet zo leuk bent. Misschien ben je wel ontzettend chagrijnig of heb je gewoon een rotdag. Het kan gebeuren. Zo ben ik ook gewoon even niet zo leuk van tijd tot tijd. Regelmatig heeft dat met stress te maken. Stress van mijn werk of stress van de verbouwing waar ik midden in zit. Soms is het dan goed om jezelf af te vragen: ben ik leuk? Hoe kan ik weer vrolijk en leuk worden? Het antwoord op die vraag komt meer dan eens uit een onverwachte hoek. Dat gebeurde ook bij mij.

Leuk worden door stress te verminderen

Je moet ten eerste weten wat er aan de hand is waardoor je niet zo leuk bent. Is er met andere woorden een oorzaak aan te wijzen voor je huidige staat van zijn? Persoonlijk ben ik de afgelopen maanden ontzettend gestrest geweest door de verbouwing van mijn pas gekochte huis. Het minste geringste was al te veel en ik liep alleen maar te tieren. Zo werd ik bijvoorbeeld gek van alle puin die overal maar lag. In plaats van dat ik het weggooide, verplaatste ik het alleen maar. Achteraf gezien was dat natuurlijk totaal niet handig. Op het moment zelf was het echter de enige oplossing naar mijn mening. Totdat een goede vriend met de oplossing kwam om mijn stress te verminderen.

Stoppen en even logisch nadenken

Zo stelde die vriend van mij voor om een container te huren. Tegenwoordig kun je ontzettend snel en makkelijk een afvalcontainer huren. Toen ik zo’n afvalcontainer had besteld, wist ik ergens van binnen al dat ik het al veel eerder had moeten doen. Een afvalcontainer huren is helemaal geen lastige opgave en het scheelt zoveel stress en rotzooit. Hierdoor realiseerde ik me dat het soms even goed is om te stoppen met alles wat je aan het doen bent.

Op de momenten dat je even niet meer zo leuk bent, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Je denkt niet meer logisch na. Het voelt immers alsof de wereld tegen je is op dat soort momenten. Daarom wil ik echt iedereen adviseren om soms even een pauze in te lassen als je bijvoorbeeld gestrest bent. Ga lekker met vrienden op pad of bezoek weer eens de bioscoop. Wanneer je namelijk even uit de situatie stapt, kun je er daarna weer logisch over nadenken. Dus zit jij net als ik in een verbouwing en verlies je het overzicht? Misschien is een afvalcontainer huren ook de oplossing voor jou!