Shoppen, vrouwen schijnen niets liever te doen, maar voor de meeste mannen is het een ware opgave. Vooral als voor bijzondere gelegenheden een kostuum moet worden aangeschaft. Dan kun je al wel raden dat je waarschijnlijk uren en misschien wel dagen kwijt bent. Nou, daar zit je natuurlijk niet echt op te wachten. Dus als het op een wat makkelijkere manier kan, dan graag. Gelukkig heb ik leuk nieuws voor je: dat kan. Via Gents.nl shop jij eenvoudig, rustig en op je gemak jouw nieuwe pak. Want ja, zelfs voor kostuums kun je nu online terecht.

Gents.nl: van rokkostuum tot lakschoenen

Bij Gents.nl hebben ze alles voor de bijzondere gelegenheden in het leven. Rokkostuums, pakken en smokings zijn hun specialiteit. En natuurlijk leveren ze er ook alle bijbehorende accessoires bij. Dat scheelt alvast weer een hele hoop hoofdbrekers. Gents.nl levert kostuums in allerlei maten van groot tot klein en in allerlei kleuren. Natuurlijk staan ze je in de 20 winkels graag bij met advies in een omgeving waar jij je thuis voelt, maar via de webshop kun je ook prima aan de slag. Dat geeft je de mogelijkheid om rustig rond te kijken door het hele assortiment. Voordat je dat gaat doen is het wel belangrijk dat je weet voor welke gelegenheid je een pak koopt want ja, er heerst natuurlijk wel een bepaalde etiquette in Nederland. Om je geheugen op te frissen volgt hier nog wat uitleg.

Wat moet ik aan?

Het meest klassieke en statige pak is het rokkostuum. Het is een pak voor formele feesten en officiële gebeurtenissen. Studenten dragen het pak op gala’s en ook orkestleden die ’s avonds spelen dragen dit kostuum veel. In de uitnodiging van een dergelijke gebeurtenis staat dan white tie of décorations vermeld. Mocht een dame je vergezellen dan wordt zij geacht in een lange jurk te verschijnen. Smokings zijn wat minder formeel. Ze kunnen gedragen worden op feesten. Net als het rokkostuum mag je een smoking pas na zonsondergang dragen. In Nederland worden smokings ook bij formele gelegenheden gedragen. Let dus goed op wat er op de uitnodiging staat. Bij Gents.nl zijn beide kledingstukken ruim voorradig. Daarnaast verkoopt Gents.nl natuurlijk de ‘gewone’ pakken. De kleding die veel mannen dragen op hun werk of gewoon in hun vrije tijd. De pakken zijn minder aan etiquette gebonden en zijn er in allerlei kleuren. Op Gents.nl vind je zeker iets van je gading.
De uitnodiging voor een evenement geeft je meestal wel voldoende richtlijnen om opzoek te gaan naar het juiste kostuum. En daarna is het een kwestie van smaak! Succes!