We hebben het allemaal nodig, maar bijna niemand is goed thuis in de internet materie. Daarom zie je ook dat niet veel mensen tijd steken in het vinden van het juiste internet abonnement. Daar ben ik er zelf ook één van. Ik had traag internet thuis en wilde op zoek naar een sneller internet abonnement tegen een scherp tarief. Die klus heb ik toch een paar maanden voor me uit weten te schuiven en zonde uiteindelijk want ik ben nu goedkoper uit en heb sneller internet. Daarom leek het me goed jullie in dit blog eens te vertellen hoe je dat kunt doen, want het bleek ook nog eens een klusje te zijn die ik in een uurtje had afgewikkeld.

Hoe ik mijn weg vond

De weg naar het juiste internet abonnement bleek heel erg simpel. In deze tijd zijn er namelijk de vergelijkingssite. Zij nemen je, in deze tijd in het overvloed aan aanbod, bij de hand en helpen je objectief bij het maken van de juiste keuze. Je hebt ze voor meerdere producten en diensten en dus ook voor internet. Super handig want je vind er over het algemeen een hoop informatie die je helpen om met die kennis een betere keuze te kunnen maken. Over het algemeen zie je bij de vergelijkingssites voor internet diensten dat er een postcode check op zit. Daarmee brengt de vergelijkingssite gelijk in beeld wat er aan aanbieders bij jou in de buurt beschikbaar is. Ook zie je wat je aan internetsnelheid kan verwachten. Heel handig en je weet of er bij jou in de buurt glasvezel beschikbaar is dat kan zeker van pas komen als je echt snel internet wil. Als je de aanbieders overzichtelijk op een rij hebt kan je vervolgens je keuze maken. Als je op de keuze klikt kom je vervolgens direct in het aanvraagproces terecht op de website van de betreffende aanbieder.

Hoe snel moet mijn internet zijn

Ik had zelf een internet abonnement dat veel te traag internet had. Er is niets frusterender als lang naar een zandloper kijken of internet wat vastloopt. Ik heb me daarom wat verdiept in snelheid van het internet. Deze snelheid wordt uitgedrukt in MB’s die je per seconde kunt downloaden. Let op want het apparaat waarmee je internet of download is ook heel bepalend voor de snelheid die je ervaart. Snel internet en een apparaat uit de prehistorie heeft dus totaal geen zin. Je internet blijft dan traag.